Logo 2015Twirlvereniging KNA Noordwijk

16195737 1376159789102880 5607499622355236104 nEuropese titels voor twirlvereniging KNA Noordwijk

EK Twirl 2017

Afgelopen Paasweekend vonden in Porec Kroatië de Europese Kampioenschappen Twirl plaats, waar 14 landen aan meededen. 14 Leden van KNA Noordwijk maakten deel uit van de Nederlandse equipe, die totaal uit 67 jonge meisjes en vrouwen bestond. Het harde werken via plaatsing op het NK, bondstrainingen en bondswedstrijden werd beloond met mooie titels en finaleplaatsen. 

In de leeftijdscategorie Preteen deden Roos, Demi en Danique mee. Roos plaatste zich als jongste deelnemer voor de finale van het onderdeel 2Baton. Ze wist een vierde plaats te behalen. Net geen podium, maar heel knap. Het brons was er op dit onderdeel voor Danique. Ook werd zij 5e op het technische onderdeel 1Baton. Maar dat was nog niet alles. Danique haalde ook het podium met haar dancetwirl. De zilveren medaille was voor haar. Daarmee moest ze Demi net voor zich laten gaan. 

Demi verdedigde met succes haar Europese titel op het onderdeel Dancetwirl. Opnieuw was de titel voor haar. Daarnaast ze mag zich een jaar lang Europees kampioen 1Baton noemen. Toen ze ook nog een zilveren medaille behaalde bij het onderdeel Strutting was het feest compleet. 

Als duo bleken Demi en Danique onverslaanbaar. Hun strakke routine met een hoge moeilijkheidsgraad leverde hen de Europese titel op. 

KNA had ook twee senioren op het onderdeel Strutting. Hilde draaide een mooie routine, die helaas niet door de jury werd beloond. Een 7e plek voor haar. Melody maakte dit jaar haar rentree op de wedstrijdvloer. Haar droom om ooit nog eens een Europese titel te bemachtigen kwam uit. De kracht, techniek, lenigheid en elegantie leverden haar het goud op. Dominique de Bruin wist bij de senioren op de laatste wedstrijd van haar twirlcarrière een 11 plaats te bemachtigen op het onderdeel 2Baton.

Het junior Danceteam, bestaande uit Lynn, Roos, Isabel, Jytte, Hilde, Femke, Nienke, Brecht en Apolline als reserve, danste de sterren van de hemel. Met enorme passie en inleving zetten zij hun routine met als thema 'Malala, the power of education' neer. Een daverend applaus was het gevolg en menig supporter pinkte een traantje weg. Deze uitvoering maakte zo'n indruk op de jury dat grote landen als Frankrijk en Italië voorbij gestreefd werden. De jury beloonde het team met het goud en de Europese titel. 

Nikkie, Apolline, Jytte en Hilde deden ook nog mee met het pomteam van Vitality. Deze powervrouwen hebben ook goud binnen gesleept.

© 2015 KNA Noordwijk