Logo 2015Twirlvereniging KNA NoordwijkVoorrondes NK Twirlen

IMG 2037 kopie

De voorronde vond plaats op 28 en 29 november in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Op zaterdag gingen Constance, Hilde, Jytte en Tara de vloer op. Helaas voor Constance, ze is niet door met haar 1 baton naar de volgende ronde. Op zondag was er heel veel KNA roze op de vloer t.w.: Anne, Brecht, Demi, Danique, Dominique, Femke, Hilde, Iris, Isabel, Jolanda, Lynn, Nienke, Romy, Roos & Sabine. Helaas moest Jessica zich geblesseerd afmelden en kon zo geen ronde verder komen. Ook voor Anne & Brecht (1 baton) en Jolanda (dance) werd dit het eindpunt voor dit jaar, een top vijftien plaats te behalen in deze hele grote intermediate groepen met deelneemsters waar de onderlinge verschillen heel klein zijn, is best heel lastig. De anderen met Brendan daarbij -die al automatisch geplaatst is-, maar ook het junior twirl & dance team en het seniorenteam gaan door naar het NK Twirl in januari 2016.

Aankomend weekeinde is het RUNNER-UP NK in Almere, daar wordt KNA vertegenwoordigt door het preteen dance team met daarin: Apolline, Constance, Iris, Isabel, Jytte, Lynn, Roos en Tara, maar ook Jytte en Tara met zowel de 1 baton & dancetwirl, Isabel en Constance met hun 2 baton en Jessica & Anne met het duo optreden. Meiden allemaal heel veel succes gewenst!

Thuiswedstrijd KNA succesvol verlopen

Afgelopen zaterdag 26 september hebben we onze tweede wedstrijd van dit jaar georganiseerd, mede door de inzet van de wedstrijd commissie en alle vrijwilligers was het een vlot verlopen dag. Allen hartelijk dank daarvoor!

Het was voor KNA de eerste wedstrijd na de zomervakantie in het naseizoen, welke opnieuw gehouden werd in Sportcomplex De Duinwetering. Het ochtendprogramma had bijna iets weg van een clubkampioenschap van KNA. In het middag stroomde de tribune vol, buurtgemeente Katwijk was zeer goed vertegenwoordigd.

Voor de jongste leden van KNA was er een debuut bij de kids twirl (Pee-wee). Floor v.d. Linden en Maaike Blok kregen respectievelijk hun eerste gouden en zilveren twirl medaille omgehangen door hun eigen KNA trainsters.

De jury beoordeelde vijf keer een optreden met promotie, waarvoor vier voor KNA. Het duo Anne Bierman en Jessica Knot (senior) promoveerde met hun duo-twirling en Hilde Heemskerk (junior) op het onderdeel solo dance twirl. Jytte de Graaf (pre-teen) promoveerde zelfs twee keer, zowel met haar 1-baton als met haar solo dance twirl. Vele optredens werden met plaatsingspunten voor deelname aan de voorronde’s van het NK beoordeeld door de jury. Ook het senior en het junior twirlteam behaalde voldoende plaatsingspunten, alle groepen van KNA nu geplaatst voor het NK. De komende tijd moet er nog hard gewerkt worden aan de perfectioneren van alle groepen zodat KNA er weer staat op het NK!

In het programma waren een aantal uitvallers en in de groepen dubbellopers, wat een aantal omzettingen binnen het programma opleverde. Zo was het programma voor het publiek wat lastig te volgen en kwam het voor dat zij zaten te wachten op een optreden dat al eerder geweest was, of juist pas later op de middag de vloer op kwam.

Sportweekeind Noordwijk

sportraad

Op 28, 29 en 30 augustus zal in Noordwijk het sportweekeind georganiseerd worden. Tijdens dit weekeind zal ook het nieuwe Sportpark Duinwetering officieel geopend worden.

KNA zal natuurlijk aanwezig zijn met demonstraties en workshops op zaterdag 29 augustus van 15.30 tot 16.30 in de blauwe hal (hal A) van het sportpark Duinwetering. Iedereen is van harte welkom!

Klik hier voor het volledige programma (pdf).

Eerste KNA instructiedag een feit!

Brug

Twirlvereniging KNA Noordwijk organiseerde op zondag 5 juli voor het eerst een instructiedag voor twirlers. Onder leiding van Dominique de Bruijn en met medewerking van de activiteiten commissie was alles tot in de puntjes verzorgd. De KNA leden weten al lang over welke kwaliteiten hun trainsters Sabina, Joyce, Dominique en Melody beschikken. Zij aangevuld met Gerben van Helden maakte dat er uit alle hoeken van het land 60 twirlers op deze dag afgekomen waren.

Lees meer

Instructiedag zondag 5 juli

Voor de halers en brengers:

De instructiedag zal gehouden worden op het Sportpark Duinwetering (blauwe hal):
Duinwetering 105
2203 HM Noordwijk
Google maps

Brug

Er zijn 2 parkeerterreinen bij het sportcomplex, parkeren is gratis. Dichtsbijzijnde is het bruggetje over bij het Nortgho college (zie bovenstaande foto), bij Duinwetering nummer 107. Als je naar achter rijdt zie je aan de linkerkant (achter het college langs) een rode sporthal met de ingang naar het sportcomplex.

Het belooft zondag een warme dag buiten te worden. Mocht je het willen combineren met een dagje strand: de loopafstand vanaf de hal tot het strand bij de vuurtoren (boulevard) is ca. 1400 meter. In de hal is er een klimaatbeheersingssysteem zodat deelnemers weinig last zult hebben van de warmte.

Zaal is open vanaf 09.00, we starten om 09:15 met een gezamenlijke warming-up. Tussen 16.00 en 16.30 is er een gezamenlijke cooling down en afsluiting

Tot zondag!

© 2015 KNA Noordwijk