Logo 2015Twirlvereniging KNA NoordwijkThuiswedstrijd KNA succesvol verlopen

Afgelopen zaterdag 26 september hebben we onze tweede wedstrijd van dit jaar georganiseerd, mede door de inzet van de wedstrijd commissie en alle vrijwilligers was het een vlot verlopen dag. Allen hartelijk dank daarvoor!

Het was voor KNA de eerste wedstrijd na de zomervakantie in het naseizoen, welke opnieuw gehouden werd in Sportcomplex De Duinwetering. Het ochtendprogramma had bijna iets weg van een clubkampioenschap van KNA. In het middag stroomde de tribune vol, buurtgemeente Katwijk was zeer goed vertegenwoordigd.

Voor de jongste leden van KNA was er een debuut bij de kids twirl (Pee-wee). Floor v.d. Linden en Maaike Blok kregen respectievelijk hun eerste gouden en zilveren twirl medaille omgehangen door hun eigen KNA trainsters.

De jury beoordeelde vijf keer een optreden met promotie, waarvoor vier voor KNA. Het duo Anne Bierman en Jessica Knot (senior) promoveerde met hun duo-twirling en Hilde Heemskerk (junior) op het onderdeel solo dance twirl. Jytte de Graaf (pre-teen) promoveerde zelfs twee keer, zowel met haar 1-baton als met haar solo dance twirl. Vele optredens werden met plaatsingspunten voor deelname aan de voorronde’s van het NK beoordeeld door de jury. Ook het senior en het junior twirlteam behaalde voldoende plaatsingspunten, alle groepen van KNA nu geplaatst voor het NK. De komende tijd moet er nog hard gewerkt worden aan de perfectioneren van alle groepen zodat KNA er weer staat op het NK!

In het programma waren een aantal uitvallers en in de groepen dubbellopers, wat een aantal omzettingen binnen het programma opleverde. Zo was het programma voor het publiek wat lastig te volgen en kwam het voor dat zij zaten te wachten op een optreden dat al eerder geweest was, of juist pas later op de middag de vloer op kwam.

© 2015 KNA Noordwijk